Osuuskunta Sange — Internet-asiantuntijatOhjelmistot

Osuuskunta Sangelta voi pyytää tarjouksia ohjelmistonkehityksestä tai avoimen lähdekoodin ohjelmiston jatkokehittelystä ja räätälöinnistä asiakkaan tarpeisiin. Erikoisosaamisemme liittyy erilaisiin verkko-ohjelmistoihin, mutta myös muunlaista osaamista löytyy värikkäästä joukostamme.

Valmiit komponentit helpottavat kehitystyötä

Sangen työntekijöistä suurin osa on www-sovelluskehittäjiä. Luonnollisesti vuosien varrella on ehtinyt kertyä melkoinen määrä sovelluskomponentteja. Näiden komponenttien uudelleenkäyttämisestä on hyötyä sekä asiakkaalle, joka saa tällä tavoin palvelunsa nopeammin, halvemmalla (kuin tekemällä saman alusta) ja paremmin testattuna, että ohjelmoijille, jotka välttävät tekemästä samaa asiaa uudestaan ja uudestaan. Lisäksi on tietenkin mahdollista hyödyntää monia laajalti tarjolla olevia ilmaisia ohjelmistoja.

Ohjelmistokomponenttien käytön hinnasta sovitaan aina erikseen, mutta niiden hinta pidetään edullisempana kuin vastaavan ohjelmakokonaisuuden kehittämiseen uppoavien työtuntien hinta. Alla on epätäydellinen lista tarjolla olevista komponenteista lähinnä vihjeeksi siitä, mitä on tarjolla:

Sivumallikomponentti
Tekee helpoksi toteuttaa ulkonäöltään yhtenäisiä sivustoja, tehdä erilaisia ulkonäköjä sivujen eri osioille ja tuottaa sivuista erilaisia versioita, esimerkiksi selailu- ja tulostusversion.
Navigointivalikkokomponentit
Auttavat valikkosivujen ja sivustonlaajuisten navigointivalikoiden (kuten tämän sivun vasemmassa reunassa) toteuttamisessa. Antavat myös mahdollisuuden hallita sivustoa järkevänä kokonaisuutena, siten että tieto sivustojen otsikoista ja hierarkiasta on yhdessä paikassa.
Sisällönmuokkauskomponentit
Toteuttavat yksinkertaisia tapoja päivittää ja hallinnoida sivuja suoraan www-selaimella.
Tietokantakomponentti
Sallii toteuttaa yksinkertaisia tietokantaohjelmistoja (esim. laite- tai asiakasrekistereitä) hetkessä.
Lomakekomponentti
Helpottaa kyselylomakkeiden toteuttamista.

Case: Metsävetoomus 2005

Metsävetoomus-kampanjan netissä kerättävien allekirjoituksien järjestelmä on Sangen jäsenen tekemä ja hyödyntää mm. edellä mainittuja komponentteja. Allekirjoitukset talletetaan tietokantaan, josta niitä voidaan ylläpitokäyttöliittymän avulla hallita. Ohjelmisto tuottaa myös reaaliaikaista tilastotietoa.

Valmiita ohjelmistoja

Yleisesti saatavilla olevia, Sangen suosittamia www-ohjelmistoja ovat esimerkiksi:

  • WordPress mahdollistaa helposti blogien pitämisen mutta se soveltuu myös normaalien verkkosivustojen ylläpitoon.
  • Drupal on tämänhetkisistä julkaisujärjestelmistä kehittynein, sen avulla on helppo ylläpitää sekä päivittää verkkosivustoa.
  • PHPbb, Phorum ja muut keskusteluryhmäohjelmistot
  • Mediawiki ja muut Wikit, jotka tarjoavat yksinkertaisen ja mukavan tavan keskustella, tiedottaa ja yhteistyöstää dokumentteja - erinomainen ratkaisu yrityksen sisäverkoksi


YhteystiedotSivukarttaPävitetyt sivut

Osuuskunta Sange • PL 197, 00131 Helsinki • info@sange.fi