Osuuskunta Sange — Internet-asiantuntijatSähköpostin käyttö

Älä lähetä sähköpostia osoitteeseen otto.roskaposti@sange.fi. Don't mail this address.

Selainpohjainen sähköpostin lukeminen

Sange webmailSangella on käytössään selainpohjainen Horde-ohjelmisto, josta löytyy työkalut sähköpostin lukemiseen, osoitekirjan ylläpitoon sekä kalenterin pitoon. Selaimen kautta voi sähköpostiaan käyttää osoitteessa posti.sange.fi.

IMAPS-protokollaa tukevan sähköpostiohjelman käyttö

Sangen postitilejä voi lukea millä tahansa sähköpostiohjelmalla, joka tukee salattuja IMAP-yhteyksiä. IMAP-protokolla säilyttää viestit palvelimella, joten asiakas voi huoletta lukea sähköpostinsa monella eri tapaa ja eri tietokoneilta. IMAP-sähköpostitilin lukemiseksi tarvitset seuraavat asetukset sähköpostiohjelmaasi varten:

IMAP-palvelin (tuleva posti): mail.sange.fi
Yhteystapa: SSL-suojattu IMAP (portti 993)
Lähtevä kansio: Sent
Luonnosten kansio: Drafts

SMTP-palvelin (lähtevä posti): smtp.sange.fi
Yhteystapa: SSL-suojattu SMTP (portti 465)
SMTP-palvelimelle kirjautumiseen käytetään samoja tunnuksia kuin IMAP-palvelimellekin.

Olemme tehneet kuvalliset ohjeet Mozilla Thunderbirdin käyttäjille.

Poissaoloviestin (lomavastaajan) asettaminen

Kirjaudu webmailiin posti.sange.fi. Valitse valikkopuusta + Sähköposti > Suodattimet. Avautuvalta sivulta valitse Poissaoloviesti. Syötä poissaoloviestille otsikko ja viestiosa. Tarvittaessa voit asettaa ajankohdan, jolloin viesti on voimassa.

Tarkemmat asetukset -kohdasta voit antaa omat sähköpostiosoitteesi (jotta vastaaja osaisi vastata vain sinulle suoraan tulleisiin viesteihin). Voit myös tarvittaessa rajata joitakin osoitteita. Suosittelemme, että pidät Älä lähetä vastausviestiä joukkoviesteihin tai postilistaviesteihin -asetuksen valittuna (muuten voi käydä niin, että sinut poistetaan listoilta). Monenko päivän välein lähetetään poissaoloviesti -asetus tarkoittaa sitä, kuinka usein samalle lähettäjälle lähetetään poissaoloviesti.

Roskapostin suodatus

Sangen palvelimelle saapuvat viestit tarkastetaan ja niille annetaan pistemäärä, joka kuvaa kuinka todennäköisesti viesti on roskapostia. Jos viesti saa tarpeeksi korkean pistemäärän, se hylätään suoraan. Epävarmempia tapauksia varten voi asiakas itse tehdä suodatuksen esimerkiksi niin, että epäillyt roskapostit ohjataan erilliseen sähköpostikansioon. Kansiosta asiakas voi tuhota viestit käsin ja samalla tarkistaa mikäli joukossa on asiallisia viestejä (ns. vääriä positiivisia).

Helpoin tapa kytkeä roskapostisuodatus päälle on kirjautua webmailiin posti.sange.fi ja valitse valikkopuusta + Sähköposti > Suodattimet. Avautuvalta sivulta napsauta päälle suodatus Spam. Vaihtoehtoisesti voi myös tehdä asian manuaalisesti käyttäen Sieve-sääntöjä.

Virustarkistus

Kaikki Sangen palvelimelle saapuvat viestit tarkastetaan ja viesteissä esiintyvät virukset poistetaan automaattisesti. Käytössä on clamav-projektin virustietokanta, joka päivittyy automaattisesti. Virusten tunnistaminen ei kuitenkaan ole 100 % varmaa, joten käyttäjän tulee edelleen välttää tuntemattomien tiedostojen suorittamista.

Sähköpostilaatikkoihin ohjaaminen

Viestejä voi lähettää myös suoraan tiettyyn sähköpostilaatikkoon, jolloin sähköpostiosoite on muotoa tunnus+laatikko@sange.fi.YhteystiedotSivukarttaPävitetyt sivut

Osuuskunta Sange • PL 197, 00131 Helsinki • info@sange.fi